PDSZ: Az oltás kötelezővé tétele miatt tovább fog mélyülni a tanárhiány

Mohácson tüntetettek a kötelező oltás ellen a pedagógusok.

2021. november 18., 21:04

Szerző:

Szerda este Mohácson tüntettek a koronavírus elleni oltások kötelezővé tétele ellen a pedagógusok, derül ki az RTL Híradó riportjából. A városban a tanárok azért gyűltek össze, hogy kifejezzék nemtetszésüket a kormány intézkedésével szemben, amelynek értelmében december 15-ig fel kell venniük a vakcinát. A demonstráción mécseseket és gyertyákat tartottak kezükben a tüntetők – írja a HVG.

Az eseményre a szervezők a Pedagógusok Szakszervezetét (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét (PDSZ) is meghívták. „Utóbbi ügyvivője, Nagy Erzsébet pedig azt mondta az RTL-nek, hogy helyettesítések, osztályösszevonások, tagozatok felszámolása jöhet, ha az oltatlan pedagógusok nem dolgozhatnak tovább” – emeli ki a HVG.

A PDSZ csütörtökön azt is bejelentette, hogy további tárgyalásokat fog folytatni a kormánnyal, mindaddig, amíg számukra elfogadható válaszokat nem kapnak. Fő követelésük a tanárokat védőoltásra kötelező szabály visszavonása. Szerintük ugyanis ennek következtében nem lesz elég tanár az iskolákban. Amennyiben pedig sztrájkhoz folyamodnak, nem kötelességük megoldani a gyermekek felügyeletét.

Hiába reménykedtek a szakszervezet tagjai, Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón azt mondta: nem fogják megváltoztatni a rendeletet, és nem számítanak arra, hogy gondot okozna az oktatásban a kötelező oltás. Továbbá nem engedélyezték a sztrájkot a pedagógusoknak. 

 

(Kiemelt kép: 2019.11.14. - A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) tagjai. Fotó: A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hivatalos Facebook oldala.)

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a konstruktív tartózkodás intézményét alkalmazza a kérdésben  jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

2023. március 20., 15:16

Még a tavalyinál és mélyebbre kell nyúlnia a zsebében annak, aki idén is a Balaton partján szeretne nyaralni: van olyan szálloda, ahol a szezonban 30 százalékkal drágábban lehet szobát foglalni, a magánszállások esetében akár 40 százalékos áremelkedésre is lehet számítani.