MKKP: 700 ezret akart bevasalni rajtunk Tiszavasvári polgármestere pár törött csavarért

A Kutyapárt passzivistái még szeptemberben akarták felújítani Tiszavasvári üdvözlőtábláját, ami miatt a polgármester rájuk hívta a rendőröket. A polgármester 6-700 ezer forintnyi kárról számolt be pár eltört, már korrodált csavar után.

2022. november 30., 12:02

Szerző:

Tiszavasvári polgármestere nem kér az ingyen felújításból, szóváltásba keveredett a Kétfarkú Kutyapárt passzivistáival, majd rongálás miatt fel is jelentette őket még szeptemberben.

Szőke Zoltán, a helység fideszes polgármestere később úgy nyilatkozott, hogy az önkormányzatot 6-700 ezer forintnyi kár érte a párt ingyenes felújításával. Az eljárást viszont a Nyíregyházi Járásbíróság megszüntette, ugyanis

az értékbecslést végző asztalos elismerte, hogy nem a kárt becsülte fel, hanem egy teljesen új tábla költségét

– közölte a párt közleményében. A járásbíróság a végzésében így fogalmazott az esetről:

„A helyszíni intézkedést foganatosító rendőrök megállapították, hogy az üdvözlő tábla leszerelése során a táblát tartó csavarok egy része valóban eltört, de másban kár nem keletkezett. Ezen csavarok erősen korrodáltak voltak, kár csak a kötőelemek megrongálódása folytán keletkezett. Szőke Zoltán polgármester írásban úgy nyilatkozott, hogy az önkormányzat kára 600.000-700.000 forint, azonban az előkészítő eljárásban meghallgatott árajánlatot adó asztalos mester úgy nyilatkozott, hogy ő egy új tábla elkészítéséről adott árajánlatot és nem a megrongálódott táblában okozott kárt határozta meg. Ӧ maga sem látott rongálódást az üdvözlő tábla faanyagában, csak a kötőelemekben. Az előkészítő eljárás során a szabálysértési hatóság a kötőelemekben okozott kár mértékét 1.390 forint összegben határozta meg.”

(Kiemelt kép forrása: MKKP)