Videón: lángok martalékává vált a Miskolctapolca Barlangfürdő tetőszerkezete

Pénteken este kigyulladt a Miskolctapolca Barlangfürdő tetőszerkezete, de szerencsére sikerült megfékezni a lángokat. 

2024. szeptember 7., 09:44

Szerző:

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Rinyu Zsuzsanna arról tájékoztatta a sajtót, hogy a Miskolctapolca Barlangfürdő épülete pénteken este gyulladt ki, a helyszínre miskolci, kazincbarcikai és tiszaújvárosi tűzoltók vonultak. Személyi sérülésről egyelőre nincs hír. 

Rinyu Zsuzsanna elmondta, hogy jelenleg a parázsló részek eltávolítása folyik. A katasztrófavédelem honlapja szerint a mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.

„Az elsődleges információk szerint a tűzeset záróra után keletkezhetett, a tűz oltására nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók, a mentési munkálatok elhúzódhatnak”


– mondta.

Heroikus küzdelmet folytattak a tűzoltók a Miskolctapolca Barlangfürdő épületének megmentéséért

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál helyszíni tudósítása szerint a tűzoltók a tetőről kézi erővel, fecskendővel is próbálták oltani a tüzet. A lap úgy tudja, a gyógyászati részleg gyulladt ki, onnan terjed át a tűz a teljes tetőszerkezetre.

„Kedves Vendégeink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai napon történt tűzeset miatt, a holnapi napon fürdőnk ZÁRVA tart!
Szállásadó partnereinknél vásárolt fürdőbelépőt (karszalag) az Ellipsum Élményfürdőben tudják felhasználni.
Köszönjük a megértésüket" – olvasható a Barlangfürdő Facebook oldalán.

A Bordod24 drónfelvételén látszik, mekkora pusztítást okoztak a lángok.

A boon.hu reggeli helyszíni riportja szerint az este kezdődő és éjszakába nyúló pénteki katasztrófa helyszínét a rendőrség, tűzoltóság és katasztrófavédelem munkatársai hajnal négy után hagyták el, most már tudni lehet azt is hogy hatalmas károk keletkeztek az épületben.

(Kiemelt képünk: a lángoló Miskolctapolca Barlangfürdő. Fotó: Vajda János/MTI)

17:35

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.