Megszólalt a minisztérium – ezért váltották le a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóját

Leváltották Füri Andrást, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóját, aki Menczer Tamás külügyi államtitkárral keveredett keresztállítási vitába.

2024. január 5., 07:56

Szerző:

A természetvédelmi szakember ugyanis ellenezte a felgyújtott kereszt helyreállítását a Nagy-Szénás hegyen, ami kiemelt környezetvédelmi terület. Az Agrárminisztérium azt írta, az ügynek nincs köze a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatójának felmentéséhez.

Mint írják: Füri András egészségügyi állapota miatt már több mint egy éve kérte a felmentését, így a nagy-szénási kereszttel kapcsolatban kialakult ügy semmilyen szerepet nem játszott a távozásában – közölte az RTL Híradóval az Agrárminisztérium.

Ahogyan arról beszámoltunk, 2024 első napjától új vezetője van a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnak Selmeczi-Kovács Ádám személyében, aki – természetvédelmi őrként, illetve tájegységi osztályvezetőként –  másfél évtizede dolgozik az Igazgatóság kötelékében.

(Kiemelt kép: Nagy-Szénás hegy. Fotó: Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság)

Tegnap 21:37

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

Tegnap 18:54

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.