Megszólalt a minisztérium – ezért váltották le a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóját

Leváltották Füri Andrást, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóját, aki Menczer Tamás külügyi államtitkárral keveredett keresztállítási vitába.

2024. január 5., 07:56

Szerző:

A természetvédelmi szakember ugyanis ellenezte a felgyújtott kereszt helyreállítását a Nagy-Szénás hegyen, ami kiemelt környezetvédelmi terület. Az Agrárminisztérium azt írta, az ügynek nincs köze a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatójának felmentéséhez.

Mint írják: Füri András egészségügyi állapota miatt már több mint egy éve kérte a felmentését, így a nagy-szénási kereszttel kapcsolatban kialakult ügy semmilyen szerepet nem játszott a távozásában – közölte az RTL Híradóval az Agrárminisztérium.

Ahogyan arról beszámoltunk, 2024 első napjától új vezetője van a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnak Selmeczi-Kovács Ádám személyében, aki – természetvédelmi őrként, illetve tájegységi osztályvezetőként –  másfél évtizede dolgozik az Igazgatóság kötelékében.

(Kiemelt kép: Nagy-Szénás hegy. Fotó: Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.