Felgyújtott kereszt után új igazgatója van a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnak

Füri András Menczer Tamással szólalkozott össze annak kapcsán, hogy kell-e ismét kereszt a Nagykovácsi melletti Nagy-Szénás tetejére, miután az előzőt vandálok felgyújtották. Most kiderült: január 1-jével új vezetője van a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnak.

2024. január 4., 12:16

Szerző:

2024 első napjától új vezetője van a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnak Selmeczi-Kovács Ádám személyében, aki – természetvédelmi őrként, illetve tájegységi osztályvezetőként –  másfél évtizede dolgozik az Igazgatóság kötelékében.

„Az ezt megelőző időkben aktív szerepet vállalt a Nemzeti Park létesítését megalapozó kutatásokban és a természeti értékek védelmének szükségességét hangsúlyozó ismeretterjesztésben. Madártani szakmai érdeklődése kapcsán is fontos célnak tartja a vizes élőhelyek, valamint a természetközeli erdők védelmének további erősítését.”

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a korábbi igazgató, Füri András Menczer Tamással szólalkozott össze annak kapcsán, hogy kell-e ismét kereszt a Nagykovácsi melletti Nagy-Szénás tetejére,

miután az előzőt vandálok felgyújtották.

Menczer Tamás szerkesztőségünkkel korábban azt közölte: álláspontja szerint a legcsekélyebb veszéllyel sincs a természetre, amit szeretne.

„Egyrészt nyilvánvaló, hogy a 20x20 cm-es alapra állítandó kereszt semmi veszélyt nem jelent a természetre. Másrészt ezen a hegyen eddig is állt egy kereszt. Eddig senki sem állította, hogy a kereszt miatt kipusztult a leánykökörcsin vagy az árlevelű len. Azt sem mondta senki, hogy a korábban ott álló, és augusztus végén felgyújtott kereszt veszélyeztette a fűrészlábú szöcskéket. Ha tehát a kereszt eddig sem jelentett veszélyt a természetre, a jövőben miért jelentene? Az én célom a korábbi állapot helyreállítása, ahol kereszt állt, ott álljon újra kereszt"

– írta.

(Kiemelt kép: Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság)