Valami készül: összehívta a minisztereket Orbán

A miniszterelnök vezetésével szerdán ismét összeült a magyar kormány, értesített az eseményről közösségi oldalán maga a miniszterelnök.

2023. május 10., 13:57

Szerző:

A miniszterelnök vezetésével szerdán ismét összeült a magyar kormány, értesített az eseményről közösségi oldalán maga a miniszterelnök.

Orbán Viktor annyit osztott meg, hogy „készül a költségvetés. Háborús időkben is megvédjük a családokat, a munkahelyeket, a rezsicsökkentést, a nyugdíjakat, és garantáljuk Magyarország biztonságát!”.

Az Index idézi Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter nyilatkozatát, miszerint a 2024-es költségvetés számait a kormány a következő napokban, hetekben véglegesíti.

„A kormánynak szándéka, hogy a parlament tavaszi ülésszakán benyújtja a ’24-es költségvetést, amiről Varga Mihály pénzügyminiszter ad tájékoztatást” – közölte ki a tárcavezető.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök összehívta a minisztereket 2023. május 10-én. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.