Mindent elkövettek Kaposváron, hogy Szita Károly nehogy eltévedjen egy alapkő letételre menet

2019. november 29., 11:47

Szerző:

Új ipari park épül Kaposváron a volt Hunyadi János laktanya helyén, ami a helyiek számára jól ismert terület, tiszta rálátással a Füredi útról. Itt helyezte el negyedmagával Szita Károly (az egykori Krakus Péter*) fideszes polgármester az új park alapkövét november 26-án, melyről Facebook-bejegyzésben is beszámolt. Az alapkő letételben a polgármester segítségére sietett Gelencsér Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője is.

Bár meglehetősen nehéz lenne eltéveszteni a jeles esemény helyszínét, ahol sátrak, molinók, valamint a háttérben munkagépek is dolgoznak, a szervezők biztosra mentek:

a munkaterület közvetlen szomszédságában lévő körforgalomba kihelyeztek egy "alapkő letétel" táblát – szúrta ki a Kaposkép.

Krakus Péter fedőnévvelMagyar Nemzet 2018-ban megjelent cikke szerint egy kaposvári III./II-es ügynök dolgozott. A lap által megszerzett dokumentumok szerint a férfi jelentéseket írt közvetlen környezetéről, munkatársairól, valamint rendszeresen jelentett tartótisztjének. A Magyar Nemzet azt állítja, hogy Krakus tevékenysége, ismerősi köre alapján Szita Károlyt lehet felismerni a dokumentumokból. Szita Károly a korábbi gyanúsításra nem rágalmazási vagy helyreigazítási eljárást kezdeményezett, hanem államtitok megsértése miatt tett feljelentést.