Minden segítség nélkül otthagyta a WizzAir a párizsi utasait

Egy utas beszámolója szerint "szélnek eresztették az embereket, hogy menjen mindenki isten hírével".

2022. június 25., 14:08

Szerző:

Megfelelő tájékoztatás nélkül hagyta a Budapestre tartó utasokat Párizsban a WizzAir péntek este, írja a Blikk és a HVG. A lapnak egy olyan utas számolt be a történtekről, aki egy orvosi konferencián volt Párizsban, és péntek este jött volna haza. Elmondása szerint miután becsekkoltak óránként kaptak üzenetet, hogy a járat újabb órát csúszik. Este 20 óra után a táblára már ki sem volt írva a gép. Egyéb tájékoztatás, vagy akár egy WizzAir alkalmazott, vagy WizzAir-es pult nem volt.

Végül egy reptéri takarítónő kísérte az utasokat egy kisebb monitorhoz,

amelyen franciául volt kiírva, hogy a járatot már törölték. Ez fél kilenc körül volt, de a WizzAir csak 22:07-kor küldött üzenetet arról, hogy törölve lett a gép. Az üzenetben az is szerepelt, hogy lehet átfoglalni, vagy töröltetni az utat és akkor jár 120 százalékos visszatérítés. Csakhogy az applikációban se átfoglalni, se törölni nem lehet, mivel a becsekkolás már megtörtént – mesélte az utas.

„Tájékoztatás a reptéren semmi nem volt, igazából szélnek eresztették az embereket, hogy menjen mindenki isten hírével. Szerettük volna applikációban lefoglalni másnapra a járatot, de már tele volt. Úgy sikerül, hogy hazatelefonáltunk az ismerőseinknek, akik Magyarországról a Beauvais reptérről szombaton 16 órakor induló WizzAir gépre tudtak foglalni nekünk" – tette hozzá a nő, aki szerint WizzAirnek már órákkal korábban tudnia kellett, hogy az a járat nem fog elindulni Franciaországból, mivel a Budapestről oda tartó gép is késett.

(kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Az ukrán-magyar határszakaszon 6499-en léptek be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8844-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.