Sem fizetni, sem pénzt felvenni nem tudnak az OTP-s ügyfelek ezeken a napokon

Bankszünnapokra hívja fel a figyelmet a pénzintézet, az előre jelzett időpontban, néhány órán keresztül, sem fizetni, sem pénzt felvenni nem lehet majd a bankkártyákkal.

2023. augusztus 16., 16:48

Szerző:

Közleményt adott ki az OTP a digitális fejlesztésekhez kötődő szolgáltatásváltozásokról. 

A bankszünnapokat fejlesztési okokkal magyarázza pénzintézet. Bár a MNB kapcsolódó előírása (Hpt. 286§) bankszünnapként említi a szolgáltatás leállását, valójában nem egész napokról, hanem órákról van szó.

A honlapjukon olvasható tájékoztatás szerint:

  • szombatonként hajnali 1:00-tól 7:00-ig, az értékpapír szolgáltatásokhoz kapcsolódó funkciók nem lesznek elérhetőek,
  • vasárnaponként hajnali 1:30-tól 4:00-ig, illetve 20:00-tól 24:00-ig, szünetel a lakossági hiteligénylések (ingatlan- és jelzáloghitel, személyi kölcsön, babaváró kölcsön, áruhitel, hitelkártya, folyószámlahitel) szolgáltatás.

Továbbá fejlesztési okokból 2023. augusztus 24-én hajnali 01:00-tól 5:00-ig nem lesz elérhető az OTP Bank kártyás fizetési rendszere, ami miatt – ezen időszakban – a fizetési terminálokon és online felületeken nem lehet tranzakciót végezni, illetve az OTP Bank logóval ellátott kártyákkal nem lehet fizetni és készpénzt felvenni.

Fejlesztési okokból 2023. szeptember 20-án hajnali 1:00-tól 5:00-ig pedig nem lesz elérhető az OTP Bank kártyás fizetési rendszere, ami miatt – ezen időszakban – a fizetési terminálokon és online felületeken nem lehet tranzakciót végezni, illetve az OTP Bank logóval ellátott kártyákkal nem lehet fizetni és készpénzt felvenni.

(Kiemelt képünk: MTI/Balogh Zoltán)