Mind a négy vakcinára lehet jelentkezni

Jelenleg négy vakcinára vannak időpontok, a Pfizer mellett Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik-oltás is foglalható.

 

2021. május 20., 08:10

Szerző:

Szerdán 199 ezer Pfizer-oltást hirdettek meg a kórházi oltópontok a május 20. csütörtök és május 23. vasárnap közötti napokra.

A hivatalos információs oldal arról tájékoztat, hogy a készlet erejéig már külön SMS-értesítés nélkül tud időpontot foglalni minden érvényes regisztrációval rendelkező, nem kell SMS-re várni. A Pfizer mellett Sinopharm és nagyon korlátozott mennyiségben még AstraZeneca- és Szputnyik-oltás is foglalható.

Az orosz vakcinából már nem érkezik több szállítmány, az utolsó készlet van kint a kórházi oltópontokon. AstraZenecából sem lesz egy ideig első oltás hirdetve, mert a beérkező csökkentett szállítmányokat a második körös oltásokhoz fogják felhasználni. A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen. A WHO már hivatalosan is ajánlja a Sinopharm-vakcinát.

Várhatóan a közeljövőben is újra lesz online is foglalható Pfizer-oltás, a beérkező vakcinaszállítmányok és az azokból első körös oltásra kiosztható oltóanyagoktól függően.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.

(Kiemelt kép: MTI | Balázs Attila)