Milliókkal tolják meg a Fidesz-közeli Facebook-oldalak ellenzéket támadó videóit

Most épp az ELÉG nevű kormánybarát oldal gyurcsányozós videója kapott 1,25 millió forintos támogatást, hogy jobban terjedjen a közösségi médiában.

2021. április 11., 14:33

Szerző:

Magas összeggel, 1,25 millió forinttal szponzorálták az ELÉG nevű kormányközeli Facebook-oldal „A Gyurcsány-lista fenyegetése” című videóját, szúrta ki a Telex. A hirdetés április 8-a és április 11-e között futott Facebookon és Instagramon. Így a videó 100 és 500 ezer közötti embert érhetett el, és akár 700 ezerszer is megjelenhetett a felhasználóknál.

Korábban több kormányközeli Facebook-posztot is hasonló összegekből hirdettek: egymillió forintot kapott Rákay Philip videója, amiben a „patrióta influenszer” Karácsony Gergelyt kritizálta, és 1,7 millió jutott „A kopasz oszt” című, Jakab Péter Jobbik-elnököt gyalázó videóra. A szponzorálásba a kormányközeli mecénások pénzéből működő Megafon központ is beszállt.

Az ELÉG nevű oldalon egyébként kontaktinformációnak a kapcsolat@fidesz.hu e-mail-cím van beállítva, amely „az internetes keresőprogram találati listája alapján a Fidesz Központi Hivatalához tartozik, mely a 1062 Budapest, Lendvay utca 28. szám alatt működik” – írja a Telex.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.