Újabb 6 milliárdot költ az állampolgárok „tájékoztatására" Rogán Antal, a pénz persze megint Balásy Gyulánál landol

2020. május 8., 11:04

Szerző:

Újabb több mint 6 milliárd forintot költ el az állampolgárok tájékoztatására a kormányzati kommunikációért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda. A Rogán Antal vezette tárca még április elején állapodott meg az állami hirdetési pénzeket felszívó cégcsoporttal, de a szerződést csak most töltötték fel az erre a célra létrehozott felületre – írja a G7 gazdasági portál.

Ez már a huszadik olyan közbeszerzés volt,

amit az „állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására” írtak ki, elsőként az emlékezetes kék hátterű, később Soros György arcképével díszített plakátokkal világosította fel az embereket a kormány.

A mostani hatmilliárdból vélhetően főként a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatókat és a kormányzat gazdaságélénkítőnek szánt intézkedéseit népszerűsítő plakátokat  finanszírozzák.

A megbízást ezúttal is Balásy Gyula médiaügynökségei kapták. Más nem is kaphatta volna, a tendert ugyanis a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül intézte Rogánék minisztériuma, márpedig az állami kommunikációs költést felügyelő hivatal egy ideje már csak Balásyékkal szerződik le.

Ezek az ügynökségek eddig több mint 150 milliárdnyi közpénzhez jutottak – emlékeztet a portál.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.