Újabb 6 milliárdot költ az állampolgárok „tájékoztatására" Rogán Antal, a pénz persze megint Balásy Gyulánál landol

2020. május 8., 11:04

Szerző:

Újabb több mint 6 milliárd forintot költ el az állampolgárok tájékoztatására a kormányzati kommunikációért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda. A Rogán Antal vezette tárca még április elején állapodott meg az állami hirdetési pénzeket felszívó cégcsoporttal, de a szerződést csak most töltötték fel az erre a célra létrehozott felületre – írja a G7 gazdasági portál.

Ez már a huszadik olyan közbeszerzés volt,

amit az „állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátására” írtak ki, elsőként az emlékezetes kék hátterű, később Soros György arcképével díszített plakátokkal világosította fel az embereket a kormány.

A mostani hatmilliárdból vélhetően főként a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatókat és a kormányzat gazdaságélénkítőnek szánt intézkedéseit népszerűsítő plakátokat  finanszírozzák.

A megbízást ezúttal is Balásy Gyula médiaügynökségei kapták. Más nem is kaphatta volna, a tendert ugyanis a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül intézte Rogánék minisztériuma, márpedig az állami kommunikációs költést felügyelő hivatal egy ideje már csak Balásyékkal szerződik le.

Ezek az ügynökségek eddig több mint 150 milliárdnyi közpénzhez jutottak – emlékeztet a portál.