Mi történt? Sorra zárnak be a magyar határátkelők

Leállt a lónyai és a barabási határátkelő, miközben Hegyeshalomnál is komoly forgalmi akadályok merültek fel. 

2022. augusztus 29., 15:08

Szerző:

Szünetel a gépkocsiforgalom a lónyai határátkelőhelyen – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő délelőtt a police.hu oldalon. Azt írták, hogy az ukrán vámrendszer meghibásodása miatt nem vehetik igénybe a gépjárművek az átkelőt, a gyalogos forgalom zavartalan.
A rendőrség azt javasolja, hogy az Ukrajnába utazók válasszák a záhonyi vagy a beregsurányi közúti határátkelőt.

Mindeközben szünetel a határforgalom a barabási határátkelőhelyen is, a rendőrség közleménye szerint az ukrán oldalon az áramszolgáltatás tervezett karbantartása miatt áll a ki- és a belépő irányú forgalom. 

Hegyeshalomnál is gondok vannak, mert baleset nehezíti a forgalmat az M1-es autópályán. A magyar-osztrák határon kilépésre várakozó sorban kamion ütközött személyautóval.  Mintegy 3 kilométeres a kilépésre várakozó kamionsor. A külső sáv zárására és forgalomkorlátozásra kell számítani.

(Kiemelt képünk illusztráció:  Egy belépő gépjármű utasait ellenőrzik a rendőrök a hegyeshalmi határátkelőnél 2020. szeptember 5-én. A kormány a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként szeptember 4-én új szabályokat vezetett be a határátlépésnél. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.