Eltitkolták, mennyiért vette meg Mészáros Lőrinctől a Mátrai Erőművet az állam, ezért az MSZP elnöke pert indít

2019. december 27., 09:48

Szerző:

Adatkiadási pert indít az MVM ellen a Mátrai Erőmű megvásárlásának részletei iránt érdeklődő Tóth Bertalan szocialista pártelnök – tudta meg a Népszava.

Mészáros Lőrinc tőzsdei cége, az Opus szenteste előtti nap jelentette be, hogy eladta az érdekkörébe tartozó áramtermelőt az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nek. A vételárat nem tették közzé.

Az MSZP-elnök előzetesen kérte az MVM-től az adásvételt megalapozó szándéknyilatkozatot, de csak az erről szóló közlemény címét kapta meg. Az MVM arról is tájékoztatta, hogy a szándéknyilatkozat nem járt az igazgatóságuk előtt.

A Mátrai Erőmű jelentőségét mutatja, hogy az energiaszükséglet több mint 17 százalékát fedezi, vagyis a paksi után Magyarország második legfontosabb erőműve.

 

10:11

A kormány döntése alapján a diákhitelekre is kiterjesztik a kamatstopot; a Diákhitel1 változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától, a Képzési hitelt és a Diákhitel2-t pedig továbbra is kamatmentesen vehetik fel a felsőoktatásban tanulók, jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

09:16

Lakástűzben meghalt egy ember hétfő éjszaka a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.