Mészáros Lőrinc gazdagabb, mint Mick Jagger

A leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc 480 milliárd forintra becsült vagyona csaknem négyszerese Mick Jagger 310 millió fontnyi vagyonának.

2021. május 22., 15:46

Szerző:

A koronavírus-járvány ellenére rekordra emelkedett tavaly a milliárdosok száma Nagy-Britanniában. A milliárdosok közt első az ukrajnai születésű olaj-, zene- és médiamágnás, Sir Leonard Blavatnik, akinek a vagyonát 23 milliárd fontra becsülték, 7,219 milliárddal többre a tavalyinál.

A Sunday Times című konzervatív lap 1989 óta minden tavasszal összeállítja listáját a Nagy-Britanniában élő leggazdagabbak becsült vagyonáról. Az idei lista szerint idén 24-gyel több a milliárdos, mint egy éve.

A Rich List 2021 összeállítói szerint a járvány azoknak az üzleti vállalkozásoknak kedvezett, amelyek közvetlenül el tudták juttatni termékeiket a fogyasztókhoz, elviselhetőbbé téve az életet a korlátozások idején.

Az irodalmárok vagyonlistáját továbbra is Joanne K. Rowling vezeti 820 millió fonttal. Az írónő rengeteget költ jótékonyságra. A leggazdagabb brit zenészek és zeneszerzők idei listáját Sir Paul McCartney vezeti 820 millió fonttal. A negyedik Sir Elton John, akinek a vagyona jelenleg 375 millió font, utána kullog Mick Jagger 310 millió fonttal.

(Kiemelt képünk: MTI | Máthé Zoltán)