Mészáros Lőrinc: azoknak segítünk, akik továbbadják a segítséget

Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat alapítványának a működését az elkövetkezendő három évben, évi 10 millió forinttal fogja támogatni a Mészáros és Mészáros cégcsoport.

2021. november 18., 13:29

Szerző:

Több tízmillió forint értékű bevetési járművet adományozott a Takarékban és a Mészáros és Mászáros Kft. a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat alapítványának. Mészáros Lőrinc cége ezen felül még három évig segíti az civil szervezetet.

Az önkéntesekkel, alapítványi formában immár 20 éve működő Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat - mint azt átadáskor elhangzott - a Vöröskereszttel együttműködve, a világ számos térségében hajtott már végre bevetést. Idehaza a szolgálatot naponta többször is riasztják - ilyenkor vagy a tűzoltók, mentők, esetleg a katasztrófavédelem kér speciális segítséget tőlük.
A csütörtökön átadott jármű a kutató-mentők igényei szerint lett átalakítva: a speciális felszerelések mellett helyet kaptak benne a kutatások során bevetett kutyák biztonságos szállításához nélkülözhetetlen ketrecek is.

„Miközben nap, mint nap találkozhatunk a kutató-mentők munkájáról szóló beszámolókkal a hírekben, azt is tudjuk, hogy az önkéntesek sikeres munkájához szükséges felszerelések nemritkán elavultak, korszerűtlenek”

–- mondta a 168-nak Vida József, a Takarékszövetkezet vezérigazgatója. „Ezért döntöttünk úgy, hogy a bank társadalmi felelősségvállalás programjának keretében segítjük a munkájukat” – tette hozzá a vezérigazgató.

„Azoknak jó igazán segíteni, akik aztán tovább is adják a tőlünk kapott segítséget”

– mondta lapunknak Mészáros Lőrinc.

Hozzátette, „épp ezért támogatjuk jóideje a kutató-mentő alapítvány mellett például a Vöröskeresztet is.”

Míg a Takarékbank nem tervezi, hogy a jövőben szorosan együttműködne az Alapítvánnyal, addig a Mészáros és Mészáros cégcsoport – ahogy azt Mészáros Lőrinc lapunknak megerősítette – a következő három évben évi 10 millió forinttal támogatja a speciális egység működését.

(Kiemelt képünk: Óbarok, 2018. december 7.Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. A pihenőhelyen 124 kamionnak és 11 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani. Ezen kívül 11 hűtőkamionnak és 4 túlméretes szerelvénynek. Fotó:MTI/Bodnár Boglárka)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.