Menekültek szenvedtek halálos balesetet az M1-es autópályán

Egy ember 13 menedékkérőt akart Ausztriába csempészni, a balesetben egyikük meghalt Komáromnál.

2022. július 9., 18:56

Szerző:

Az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán a komáromi leágazás után egy illegálisan a határt átlépő menedékkérőket szállító jármű letért az úttestről, a jármű 13 utasa közül egy életét vesztette - közölte honlapján a rendőrség.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az autó a pálya javítási munkaterületén megpróbált elmenekülni az ellenőrzés elől, közben szalagkorlátnak, majd fának csapódott.

A 13 utas közül több megsérült, egy ember a helyszínen életét vesztette. A járművezető felkutatása folyamatban van. A baleset helyszínén csak a belső sávon halad a forgalom.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.