Menekültek szenvedtek halálos balesetet az M1-es autópályán

Egy ember 13 menedékkérőt akart Ausztriába csempészni, a balesetben egyikük meghalt Komáromnál.

2022. július 9., 18:56

Szerző:

Az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán a komáromi leágazás után egy illegálisan a határt átlépő menedékkérőket szállító jármű letért az úttestről, a jármű 13 utasa közül egy életét vesztette - közölte honlapján a rendőrség.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az autó a pálya javítási munkaterületén megpróbált elmenekülni az ellenőrzés elől, közben szalagkorlátnak, majd fának csapódott.

A 13 utas közül több megsérült, egy ember a helyszínen életét vesztette. A járművezető felkutatása folyamatban van. A baleset helyszínén csak a belső sávon halad a forgalom.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.