Ismét megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban

Bőven húsz fok felett volt a hőmérséklet Budapesten a hajnali órákban, ezzel egy hétéves fővárosi rekord dőlt meg.

2023. szeptember 13., 13:05

Szerző:

Ismét megdőlt a hajnali melegrekord a fővárosban: a János-hegyi állomáson kedden hajnalban mindössze 21,8 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet. Ezzel az erre a napra vonatkozó országos és fővárosi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord is megdőlt.    

A korábbi fővárosi rekord ezen a napon 20,3 fok volt, amit az Állatkertben mértek 2016-ban. A korábbi országos rekord 21,7 fok volt, amit Pécs Erzsébet Egyetem állomáson még 1932-ben regisztráltak – tudatta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

(Képünk illusztráció / pexels.com)

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.