Megvan, mikor hallgatja meg Orbán Viktort a külügy bizottság

Oroszországi látogatása és a az orosz-ukrán konfliktusos helyzet lesz a téma.

2022. február 23., 09:35

Szerző:

Március 2-án hallgatja meg Orbán Viktort a külügyi bizottság a moszkvai útjáról és az orosz-ukrán konfliktusról – jelentette be Brenner Kolomann, a Jobbik országgyűlési képviselője az ATV Startban.

Az országgyűlési képviselő elmondása szerint Mesterházy Attilával közösen kezdeményeztek Orbán Viktor meghallgatását a külügyi bizottság tagjaiként, a moszkvai útja miatt, de az orosz-ukrán konfliktus kapcsán is kikérnék a véleményét. Indoklása szerint ugyanis nem csak a honvédelmi bizottságban, hanem a külügyi bizottságban is lehet információkat szerezni az orosz-ukrán konfliktusról. Hozzátette:

a meghallgatásra március 2-án fog sor kerülni.

Kanász-Nagy Máté a műsorban elmondta, hogy még a tegnapi napon is kerültek olyan módosítások a Paks II-vel kapcsolatos rendelkezésekbe, amelyek az oroszoknak kedveznek. Ezzel kapcsolatban is kikérdeznék a miniszterelnököt.

(Kiemelt kép: Jose COELHO / POOL / AFP)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.