Megvan a legközelebbi Békemenet dátuma

Kétszer annyi emberre számítanak, mint legutóbb. "Listen to your heart!"

2022. január 1., 12:15

Szerző:

A 444.hu szúrta ki azt az Újévi videót, amelyet a Békemenetek szervezéséről ismert Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány tett közzé.

A szervezet szóvivője Csizmadia László bejelentette: 2022. március 15-ére újabb Békemenetet terveznek, amelyen kétszer annyian szeretnének lenni, mint a legutóbbin. Az október 23-ai Békemenetn a szóvívó szerint 340 ezer fős tömeg hallgatta Orbán Viktor miniszterelnököt az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél.

 „Minden normalitással bíró magyar embernek arra kell törekednie, hogy a szomszédja és a szomszédjának a szomszédja is lássa, hogy mi történik Magyarországon”

– jelentette ki Csizmadia, aki szerint már most el kell kezdeni felkészülni a következő Békemenetre, mert erőt kell mutatni és Brüsszelnek is bizonyítani kell. 

(Kiemelt kép: Résztvevők a Civil Összefogás Fórum Békemenetén Orbán Viktor beszédére várnak. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Merész Márton / 168.hu)

 

Romlott a közlekedési morál, idén már többen vesztették életüket vasúti átjárós balesetben, mint tavaly egész évben – hangzott el a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) és a rendőrség közös balatoni balesetmegelőzési kampány-indító sajtótájékoztatóján, egy balatonszemesi vasúti átjáróban szombaton.