Megvan a 2023-as Budapest Pride Felvonulás időpontja

Lefixálták a 2023-as Budapest Pride Felvonulását, amely július 15-én lesz megtarva.

2023. február 27., 13:09

Szerző:

A 28. Budapest Pride Felvonulást július 15-én tartjuk – jelentették be a szervezők közleményükben. Mint írták, szlogenük idén a „Vedd vissza a jövőd!” lesz, ami rámutat a társadalomban jelenlévő különböző hatású, ám hasonló gyökerekből táplálkozó és egymást erősítő, rendszerszintű problémákra (rasszizmus, lakhatási válság, ökológiai krízis, a demokráciába vetett hit válsága, homofóbia, transzfóbia és szexizmus), valamint az azokra keresendő megoldási lehetőségekre.

Közleményükben megjegyzeték, hogy „a múlt héten ismét előhúzta a kormány a fiókból a klasszikus hazugságot az LMBTQ emberek és a gyermekbántalmazók összemosásáról, valódi gyermekvédelem helyett a szombati kormányinfón azzal fenyegetett, hogy ismét törvényeket szigorít »a genderideológia ellen«.”

„A kormány az áldozatokat hagyja cserben, amikor nem állít fel az iskolákban működő áldozatvédelmi- és segítő hálózatot, nem gondoskodik az iskolai dolgozók rendszeres képzéséről és megfelelő jelzőrendszer kialakításáról. Álságos az a politikus, aki azt ígéri, hogy a homofóbia majd gyógyír lesz a gyermekbántalmazásra, de közben nem juttatja átfogó, folyamatos és kornak megfelelő szexuális edukációhoz a gyerekeket, ami elengedhetetlen része a prevenciónak és a visszaélések felderítéséhez” – nyilatkozta Radványi Viki, a Budapest Pride elnöke.

A 28. Budapest Pride Közösségi Fesztivált pedig június 16. – július 16. között rendezik meg.

(Fotó: Merész Márton / 168.hu)