Megugrott a kályhák iránti érdeklődés a rezsinövelés hatására

Egy hét alatt 14-szeresére nőtt az érdeklődők száma kályhák, kandallók kategóriájában az Olcsóbbat.hu portálon.

2022. július 25., 14:57

Szerző:

A rezsiárak módosításának bejelentését követő héten megnőtt a kereslet számos háztartási gép, többek között a bojlerek, a hűtő- és fagyasztószekrények, illetve a mosogatógépek iránt – írja a hvg.hu az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító portál közleménye alapján.

Az átlag feletti fogyasztói díj ugrásszerű növekedésének hírére a háztartások azonnal megkezdték az energiamegtakarítási lehetőségek, illetve az alternatív energiaforrások felkutatását, egyre többen vennének kisebb fogyasztású, korszerűbb berendezéseket. Az Olcsóbbat.hu adatai szerint

a legnagyobb arányban a kályhák, kandallók iránti érdeklődés ugrott meg, itt több mint 14-szer annyian kerestek rá ezeknek a termékeknek a beszerzési lehetőségeire, mint egy héttel korábban.

A háztartásokban jelentős energiát igényelnek a vízmelegítők, bojlerek, valamint a hűtőszekrények és a fagyasztók, előbbiekre 7-szer, míg utóbbiakra 5-ször akkora érdeklődés mutatkozott a bejelentést követő napokban, mint a megelőző hét nap során – írja az Olcsóbbat.hu.

A lámpák és egyéb világítástechnikai eszközök iránt három és félszeres érdeklődést mértek a vizsgált időszakban, az alacsony fogyasztású világítótestek közül különösen a LED-es megoldásokat keresték az érdeklődők. Emellett a mosogatógépek és a tűzhelyek, főzőlapok keresési adataiban mutatkozott jelentős kiugrás az Olcsóbbat.hu portálon.

A hálózati elektromosáram-fogyasztás visszafogásának további eszköze, az alternatív energiaforrások iránt is megnőtt az érdeklődés:

a napelemeket hatszor, a szélgenerátorokat hétszer többen keresték.

Az energiabiztonság is érezhetően fontos szempont a háztartások számára, amit a különféle áramfejlesztők iránt másfélszeresére növekvő kereslet is jól mutat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Fortepan / Kovács Márton Ernő)