Megtorpant a szexuális erőszakot elszenvedő rendőrnő ügye

Nincs bizonyíték arra, hogy az eset valóban megtörtént. 

2021. december 29., 13:40

Szerző:

Nincs gyanúsítottja a rendőrnő ellen elkövetett szexuális erőszaknak – írja szerdai cikkében a Telex.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Készenléti Rendőrség egyik alosztályán dolgozó őrmester, Zsiga Katalin azt állította december elején, hogy két kollégája megerőszakolta őt. Az őrmester egyből feljelentést tett, miután a kollégái tudomására hozták, hogy az egyik határon töltött szolgálat alatt két társa elkábította, majd megerőszakolta.

Az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség más akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva, azonos alkalommal, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást. Az ügyben a sértetten kívül hat embert hallgattak ki, de helyszíni szemle és adatgyűjtés is volt – írják. Azonban az ügy kapcsán Polt Péter úgy fogalmazott:

„Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekmény megalapozott gyanúja nem állapítható meg, ezért az ügyben jelenleg nincs gyanúsított”.

A legfőbb ügyész hozzátette: amennyiben indokolt lesz, „a nyomozó ügyészség vizsgálni fogja a sértettet ért esetleges megalázó bánásmód miatt az előljáró felelősségét is”.

„A rendőrnő arról is beszélt a Blikknek, hogy az egyik erőszaktevő beismerte neki a tettét. Állítása szerint azt mondta neki, hogy mindez azért történt, mert Zsiga nem adta oda magát önként” – írja a cikk.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)