Megtetszett a kislánynak az épület színe, majdnem megerőszakolták

Az elkövető ellen eredménytelen rábírással elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt emeltek vádat.

2023. június 5., 10:59

Szerző:

Vádat emeltek a férfi ellen, aki 2022. novemberében egy Pest vármegyei település épületének külső felújításán dolgozott, amikor egy kislánynak megtetszett annak különleges színe, és ezt el is mondta a férfinak. A vádlott miután megtudta, hogy a lány még tizenöt éves sincs, megkérte, hogy legyen a barátnője és szexuális ajánlatot is tett. A kislány menekülni akart a helyszínről, erre a férfi megragadta, azonban pár másodpercen belül a kislánynak sikerült kiszabadulnia a férfi szorításából és elszaladt. 

Ugyanez a férfi 2022 májusában egy apácát szúrt ki. A nőt azzal szólította le, hogy többször látta ott elsétálni, nagyon szép és fiatal. Amikor az apáca tovább szeretett volna menni, „a férfi elé állt, és felajánlotta az apácának, hogy szexuális cselekmény végzése céljából menjen be vele az épülő házba” – áll az ügyészség közleményében. Ekkor az apáca elsietett a helyszínről, de rögtön nem tett feljelentést. 

A Budaörsi Rendőrkapitányság a kislánnyal történt incidens után a két eset alapján azonosította és elfogta a férfit, a Budaörsi Járási Ügyészség az elkövető ellen eredménytelen rábírással elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt emelt vádat.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Ian Nolan / Cultura Creative / Cultura Creative via AFP.)