Megtelnek a szálláshelyek a hosszú hétvégére

A legnépszerűbb, észak-magyarországi régió szálláshelyeinek már csak alig negyede foglalható.

2021. október 26., 20:45

Szerző:

Az előttünk álló hosszú hétvégére leadott foglalások már felülmúlták a tavalyi és a 2019-es számokat – közölte a szallas.hu az MTI-vel. A portál szerint újabb rekord várható az őszi hosszú hétvégén a belföldi turizmusban.

A legnépszerűbb, észak-magyarországi régió szálláshelyeinek már csak alig negyede foglalható. A legtöbb vendéget Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza. A legnépszerűbb tíz belföldi úti cél közé még Szeged, Miskolctapolca, Zalakaros, Sárvár és Hévíz került be. A legtelítettebb nap október 31-e, vasárnap, az óraátállítás napja lesz. A legkeresettebb régiók közül Észak-Magyarországba szól a Szallas.hu-n leadott foglalások ötöde. A Balaton térsége a foglalások 15 százalékát, Budapest és vonzáskörzete a 13 százalékát, a Nyugat-Dunántúl pedig 13 százalékát adja. Átlagosan 15 százalékkal kerül többe idén éjszakánként egy személyre a szállás a tavalyi október 23-i hosszú hétvégéhez képest (tavaly november elseje vasárnapra esett). Országosan átlagosan tízezer forintba kerül egy éjszaka egy embernek.

(Kiemelt kép: A Thermal Spa Siklós fürdőkomplexum fedett medencéi. Fotó: Kálmándy Ferenc / MTI)

15:10

A főváros mellett Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegye fejt ki kiemelkedő gazdasági teljesítményt és esélyük lehet, hogy Budapesthez képest önálló gazdasági profillal rendelkező vármegyék legyenek – mondta a területfejlesztési miniszter Komárom-Esztergom vármegye gazdasági évnyitóján csütörtökön, Naszályon.

14:06

Szombattól az északi szakaszon, a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között a hétvégéken is jár a 3-as metró, míg a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. A felújítás várhatóan májusban fejeződik be.