Megtámadták az egészségügyi dolgozók kötelező oltásáról szóló rendeletet az Alkotmánybíróságon

A névtelenséget kérő dolgozó szerint a kormánynak az a célja, hogy így növelje az átoltottságot.

2021. szeptember 10., 21:57

Szerző:

Megtámadta egy egészségügyi dolgozó a koronavírus elleni vakcina kötelező beadásáról szóló kormányrendeletet az Alkotmánybíróságon – írja az Index. Mint arról korábban a 168 is beszámolt, a magyar kormány júliusban döntött arról, hogy a hazai egészségügyi dolgozóknak kötelezően be kell adatniuk maguknak az oltást, ez alól csak orvosi indokkal mentesülhetnek.

Most ezt a rendeletet támadta meg egy egészségügyi dolgozó, alkotmányjogi panasszal az Alkotmánybíróságon. A névtelenséget kérő orvos a portálnak nyilatkozva arról számolt be, hogy véleménye szerint a védőoltás felvételének elmulasztásához fűzött joghátrány, vagyis a munkaviszony rendkívüli felmondással történő megszüntetése olyan súlyú anyagi és erkölcsi következményekkel jár, amely egyáltalán nincs arányban a pandémia visszaszorításának céljával, és szerinte a bevezetése időpontjára tekintettel észszerűtlen, írja a HVG. Megjegyezte, a kormány  visszaélésszerűen kényszeríti az egészségügyben dolgozó munkavállalókat a védőoltás felvételére, azon célból, hogy növeljék az átoltottsági statisztikát.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Nurphoto/AFP | Celestino Arce)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.