Megtalálták M273-as farkas jeladóját

Búvárok találták meg a Hernádban. 

2023. május 19., 13:44

Szerző:

Április 8-án találta meg a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvára az M273-as néven ismerté vált farkas jeladóját a Hernád folyóban. A kutatást az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai és a rendőrség koordinálta és részt vett benne a katasztrófavédelem búvárszolgálata is – közölte Facebook oldalán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. A Szolgálat csak a búvártevékenységben vett részt, így a nyomozással kapcsolatban nem rendelkeznek egyéb információval. Úgy fogalmaznak, hogy „kommunikációnk is csak az általunk elvégzett feladatra terjed ki.” A jeladót átadták a hatóságoknak. 

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai április 8-án a kora reggel egy kölönleges, de környezetre ártalmatlan szerrel megfestették a folyamot, hogy lássák merre veti ki magából a hordalékot a folyó. A festés által kirajzolódó terület egybe esett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit. Ezután egy kb 50 méter széles folyószelvényre leszűkítették a kutatási területet, így a Hernád leszűkített partszakainak vizsgalata közben meg is találták a farkas jeladóját. 

 

(Kiemelt képünkön a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvárai mutatja az M273-as néven ismerté vált farkas jeladóját a Hernád folyó partján. Fotó: Budai Bálint Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebok oldala)

Tegnap 21:02

Ráadásul hat egymást követő napot tölthetnénk otthon a karácsonyi héten a Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss tervezete szerint. Lenne ugyanakkor három olyan szombat is, amikor dolgozni kellene.

Tegnap 20:46

Halálos motorbaleset történt a fővárosban a Gyáli úton hétfő délután, az utat a Könyves Kálmán körútnál lezárták – tudatta a rendőrség a honlapján.

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.