Megtalálták M273-as farkas jeladóját

Búvárok találták meg a Hernádban. 

2023. május 19., 13:44

Szerző:

Április 8-án találta meg a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvára az M273-as néven ismerté vált farkas jeladóját a Hernád folyóban. A kutatást az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai és a rendőrség koordinálta és részt vett benne a katasztrófavédelem búvárszolgálata is – közölte Facebook oldalán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat. A Szolgálat csak a búvártevékenységben vett részt, így a nyomozással kapcsolatban nem rendelkeznek egyéb információval. Úgy fogalmaznak, hogy „kommunikációnk is csak az általunk elvégzett feladatra terjed ki.” A jeladót átadták a hatóságoknak. 

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai április 8-án a kora reggel egy kölönleges, de környezetre ártalmatlan szerrel megfestették a folyamot, hogy lássák merre veti ki magából a hordalékot a folyó. A festés által kirajzolódó terület egybe esett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit. Ezután egy kb 50 méter széles folyószelvényre leszűkítették a kutatási területet, így a Hernád leszűkített partszakainak vizsgalata közben meg is találták a farkas jeladóját. 

 

(Kiemelt képünkön a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat búvárai mutatja az M273-as néven ismerté vált farkas jeladóját a Hernád folyó partján. Fotó: Budai Bálint Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebok oldala)

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.