Megtalálták a verőcei hajóbaleset egyik áldozatának holttestét

A verőcei hajóbaleset egyik áldozatának, a 19 éves V. Mártonnak a holttestét Vác és Sződliget között találták meg a rendőrök.

2024. május 23., 12:56

Szerző:

A hatőság megtalálta a verőcei hajóbaleset egyik áldozatát. A hírről a BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság a hivatalos Facebook oldalán tájékoztatott. Ebben azt írták: 

Ma visszaadta a Duna a verőcei hajóbaleset egyik eltűnt áldozatának a testét. Még négy embert keresünk. Természetesen, amíg eltűnt emberek után kutatunk, mindig van egy utolsó reménysugár, de a tragédia óta eltelt idő miatt bár nem mondjuk ki, tudjuk, hogy jelenleg azért küzdünk, hogy az áldozatok testét visszakaphassák családtagjaik.

Hozzátették, ennek érdekében a kollégáik a baleset óta minden nap, megállás nélkül kutatják a folyót. Így találtak rá május 22-én délután, Vác és Sződliget között, a Duna 1675,8 folyamkilométerénél találtak rá egy férfi holttestére.

A helyszínen a BRFK helyszínelői szemlét tartottak, majd azonosították az elhunytat. Kollégáink megállapították, hogy a 19 éves férfi a hajóbaleset egyik áldozata. Nyugodj békében Márton! A budapesti rendőrök nevében őszinte részvétünk a családnak!

– írta bejegyzésében a hatóság.

Mint azt korábban megírtuk, fej- és kulcscsontsérülést szenvedett az a férfi, aki kijutott a partra egy Verőcénél szombat éjjel történt hajóbaleset után. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az eset után közölte, a mentőket szombat este egy Verőce és Vác közötti helyszínre riasztották, ahol egy partra jutott férfit láttak el. A férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították. Ezen a helyszínen egy férfi halálát is megállapították.

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az eset kapcsán elmondta, a bejelentést követően nem lehetett tudni, pontosan hol történt a baleset, ezért a mentést irányítók döntése alapján 20 kilométeres körzetben kezdték meg a kutatást a Dunán. A szervezet hőkamerás drónokkal és a part menti részek átvizsgálásával segítette a hivatásos tűzoltók munkáját. Rámutatott, nyilvánvaló volt, hogy nagy erőjű ütközés történt, ezt a túlélő férfi, illetve a megtalált két áldozat – egy férfi és egy nő – sérülései is igazolják. 

Később a rendőrség tájékoztatásából kiderült, hogy Verőce térségében a Dunán egy szállodahajó tartózkodott, amelyet Komáromnál megállítottak, és megállapították, hogy az oldala sérült. A rendőrség a szállodahajó és a Verőcénél korábban megtalált összeroncsolódott géphajó esetén is szemlét tartott, ám előbbit végül az útjára bocsátották. 

A BRFK az ügyben a vízi közlekedés több ember halálát okozó veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

A kis géphajón 8 felnőtt tartózkodott, akik közül ötöt – három férfit és 2 nőt – a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 12 kishajóval és 3 drónnal, valamint csaknem 90 emberrel a parton, a vízen és a vízben, valamint a levegőből is kerestek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Bazsó Bálint/168.hu)

Tegnap 11:25

Nem csak nálunk volt dupla választás, de minden összevetésben a magyarok költötték a legtöbbet politikai kampányra január óta. A főpolgármester-jelöltek közül a végül visszalépő Szentkirályi Alexandra költötte a legtöbbet. Döbbenetes pénzt költöttek a pártok, vagyis inkább a kormánypártok az online kampány során. Az ellenzék a fasorban sincs.