Megszólalt a kirúgással fenyegetett közmunkás

Nem tartja igazságosnak a nő az emberek sakkban tartását – mondta a szociális gondozó, akit egy nevetős szmájli miatt hivatott irodájába a lombkoronasétányról elhíresült nyírmártonfalvai polgármester.

2023. május 3., 11:44

Szerző:

Közmunkásként foglalkoztatja azt a szociális gondozót a nyírmártonfalvai önkormányzat, aki nevetős szmájlival reagált egy ismerőse lombok nélküli lombkoronasétánynál készült fotójára, ez pedig nem tetszett a beruházást létesítő polgármesternek. A nőt húsvét vasárnap este hívta fel a polgármester azzal, hogy fáradjon be kedden az irodájába, valamint „le kéne venni a röhögős fejet” és „gondolkozzál már el egy picit”. 

A nő ezt fenyegetőnek érezte, ezért a keddi beszélgetést is rögzíteni szerette volna, azonban a polgármester követelte, hogy tegye ki a telefonját az asztalra. Miután a nő erre nem volt hajlandó, a településvezető közölte, hogy mindent megbeszéltek és küldeni fogja a papírokat.

A nő azt szeretné, hogy a polgármester ne tehesse meg ezt másokkal, mert hozzá hasonlóan „itt még vannak olyan emberek, akik ide vannak utalva, és nem tudnak ugrálni másfelé dolgozni. Ezt a sakkban tartást én nem tartom igazságosnak” – mondta az RTL Hiradónak.

Az RTL megkeresésére Filemon Mihály nem szeretett volna nyilatkozni, de azt elmondta, hogy a nő ellen jelenleg belső vizsgálat zajlik, mert nem végzi megfelelően a munkáját.

Ahogyan arról beszámoltunk, az erdő nélküli lombkoronasétány ügyében Vadai Ágnes ellenzéki képviselő érdeklődött a legfőbb ügyésznél. Azt kérdezte, hogy szabályosan használták fel az EU-s pénzeket a tarra vágott erdőnél épített sétány építésénél. Polt Péter a kérdést feljelentésként értékelte, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi igazgatóságára továbbította azt.

(Kiemelt képünk: A lombok nélküli lombkoronasétány. Forrás: Átlátszó.hu.)