Feljelentés a lombkoronasétány ügyében

Vadai Ágnes DK-képviselő írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez az erdőnélküli lombkorona sétánnyal kapcsolatban, amelyet Polt Péter feljelentésként értelmezett.

2023. május 3., 09:53

Szerző:

„Szabályos volt a nyírmártonfalvai lombkoronasétány uniós támogatásának felhasználása?” Ezzel az írásbeli kérdéssel fordult Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője a legfőbb ügyészhez a 60 millió forintos uniós támogatásból készült lombkoronasétány ügyében, amely mellett tarra vágták az erdőt – írja a 24.hu.

Polt Péter írásban válaszolt Vadainak, aki a kérdést tartalmilag feljelenésként értékelte, ezért továbbította a NAV-nak. A továbbiakban nyomozó hatóság ad majd tájékoztatást.

Nyírmártonfalva polgármestere, Filemon Mihály szerint az uniós döntéshozók túl későn bírálták el a 2017-ben leadott pályázatot, közben pedig vágásérett lett az erdő. Hozzátette, hogy az erdő nem volt feltétele a beruházásnak, de igyekeznek rövid időn belül „gyorsan növő” fákkal betelepíteni az azt körülvevő területet.

Azóta a lombkoronasétányhoz vezető utat is lezárták.

(Kiemelt képünk: A nyírmártonfalvi lombkoronasétány mellé telepített facsemeték. Forrás: Facebook/Hadházy Ákos) 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.