Megszólalt a Belügyminisztérium Hadházy megfigyeléséről

Titokzatos közleményben írták meg: nem ők voltak. Az ügyészség már vizsgálatot rendelt el az ügyben.

2022. május 11., 20:22

Szerző:

„Országgyűlési képviselőt a rendőrség - így a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya - nem figyelhet meg, tehát nem figyel meg. A képviselők munkásságának figyelemmel kisérése a választópolgárok, és nem a rendőrség feladata.” -írta a Belügyminisztérium szerda este kiadott közleményében arra a hírre reagálva, hogy a Blikk információi szerint állami szervek megfigyelhették Hadházy Ákos ellenzéki képviselőt, méghozzá szablyos engedély nélkül.

A minisztérium közleménye hozzátette, „a leplezett és a titkos információgyűjtésre alkalmas eszközök alkalmazásának szabályai Magyarországon egyértelműek, nyilvánosak. Azokat a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szervek maradéktalanul betartják.”

És azt is fontosnak tartották hangsúlyozni, sajnálattal veszik tudomásul, hogy „a média rendre az egyértelmű képtelenségek árnyékára figyel. Akik pedig még hajlandóak a légből kapott értesüléseket figyelemmel kísérni, előbb vagy utóbb azzal szembesülnek, hogy a valósághoz semmi vagy legalábbis nem sok közük van. Figyelemre méltó, hogy ezeknek az ügyeknek a szereplői azonosak, állítólagos ügyeiket ugyanazok hozzák nyilvánosságra,” - írták még.

Eközben kiderült, az engedély nélküli megfigyelésről szóló információk nyomán a Központi Nyomozó Főügyészség már vizsgálódik Hadházy ügyében. Ismertes az is, hogy fedett megfigyelést végző állami hivatalok a Belügyminisztérium alá tartozó szerveken kívül a Külgazdasági- és Külügyminisztérium által felügyelt Információs Hivatal is végezhet még, engedély nélkül azonban egyikük sem.

(Kiemelt kép: Pintér Sándor belügyminiszter. / Fotó: MTI | Szigetváry Zsolt)