Engedély nélkül figyelhette meg a rendőrség Hadházy Ákost

A Blikk információi szerint bejelentést kapott az ügyészség arról, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években.

2022. május 11., 08:33

Szerző:

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselőt valamint a Ligetvédők csoportjának több tagját és egy ismert celebet is megfigyelhetett a BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói – írta a Blikk.

A bejelentés szerint a megfigyelésekre a főosztály vezetője adott utasításokat, amely alapján a nyomozók a célszemélyek mozgását követték, amiről fotókat és videókat is készítettek, amiket egy Viber-csoportban továbbítottak. A portál információi szerint az ügyészség beadványában az viszont nem szerepel, hogy kinek az utasítására rendelték el az engedély nélküli nyomon követéseket.

Hadházy a portálnak azt mondta az ügyről, hogy mindig is úgy gondolta, hogy megfigyelhetik, és a gyanúja beigazolódott. A politikus hozzátette, hogy ő is megkapta ezt az információt, ami miatt a BRFK-hoz fordult. „Amolyan rendőri nyelven kérdeztem meg, milyen intézkedéseket foganatosítottak velem szemben, s szerettem volna megnézni a rólam készült anyagokat. Választ egyelőre nem kaptam” – közölte a portállal.

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos politikus, független országgyűlési képviselő interjút ad a 168.hu-nak 2021. szeptember 7-én. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.