Nem mutatkozik többé egy műsorban Deák Dániel Pulai Andrással

A Facebookon erényeskedett Deák Dániel.

2021. augusztus 12., 21:03

Szerző:

A pedofília egy betegség. Ez szerepel a tudományos konszenzusban számtalan kutatás alapján, ám Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint nem ajánlatos szóba hozni ezt. A férfi a Facebookon támadta be Pulai Andrást, a Publicus Intézet ügyvezetőjét, amiért „azt mondta: a pedofília betegség, így együtt lehet érezni az abban szenvedőkkel”. Ezen kívül azt is felrótta neki, hogy „meggyőződése szerint pedig a katolikus egyház a melegágya a pedofíliának”. (Silvano Maria Tomasi érsek 2009-es nyilatkozata szerint az elmúlt 50 év során a katolikus papok 1,5-5 százalékának volt szexuális zaklatással kapcsolatos ügye.)

Deák azt írta: „Én innentől kezdve ezzel az emberrel nem vagyok hajlandó egy műsorban mutatkozni (egyébként az elmúlt hónapokban nem is vállalt vitát velem, mert többször elvesztette azt) és minden jobboldali kollegának javaslom: gondolja át, legitimálja-e ezt az egyház és vallásellenes, illetve egy normális társadalomban elfogadhatatlan gondolkodásmódot azzal, hogy leül Pulai Andrással egy asztalhoz.”

Pulait egyébként azért hívták meg a Hír TV műsorába, ahol a kijelentéseit tette, mert nemrég az HBO Go a műsorára tűzött egy filmet, amelyben a főszereplő pedofil hajlamaival küzd. A Nem vagyok, aki vagyok azután kavart ekkora hullámokat a kormánypárti megmondóemberek körében, hogy a port.hu című filmes portál kritikát közölt a filmről, amiben méltatták a film rendezői eszközeit, és a betegség hiteles, kényelmetlen bemutatását.

(Kiemelt kép: Deák Dániel/Facebook)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.