Mégsem jönnek grúz vendégmunkások Hajdúnánásra

Mégsem érkeznek grúz vendégmunkások Hajdúnánásra, ugyanis a városvezetés anyagi vitára hivatkozva három nap alatt elállt ettől az ötlettől.

2023. október 5., 10:14

Szerző:

Hajdúnánás alpolgármestere, Nagyné Legény Ildikó múlt pénteken a Facebook-oldalán jelentette be, hogy 143 grúz vendégmunkás érkezik a városba, miután a héten aláírtak erről egy szerződést. Nem mindenki örült a bejelentésnek, több helyi lakos is kifogásolta, hogy a grúz vendégmunkások egy részét az egykori varrodából kialakított és felújított munkásszállóban helyezték volna el, amiről 2020-ban még azt mondták, hogy magyar munkavállalók számára készül.

A RTL Híradó riportjából kiderült: a tervek szerint a grúz vendégmunkások másik részét a város főterén álló egyik épületben helyezték volna el. A csatorna információ szerint innen vitték volna őket a Debrecenben épülő BMW-gyárhoz dolgozni.

Azonban három nappal később, október 2-án Szólláth Tibor polgármester már arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy „a szerződő fél nem teljesítette a szerződésben vállalt feltételeket”, ezért az önkormányzat azonnali hatállyal szerződést bontott vele, így egyelőre nem érkeznek grúz vendégmunkások Hajdúnánásra – írja a Telex.

(Kiemelt kép: RTL Híradó)