Mégsem alakul országos sztrájkbizottság

2019. január 25., 18:36

Szerző:

Országos sztrájkbizottság egyelőre nem alakul, és szinte biztos, hogy a versenyszférában legfeljebb ágazati szinten, főként az egyes munkahelyeken lehetnek munkabeszüntetések az elkövetkező hetekben – nyilatkozta a Népszavának Kordás László. A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke ezt az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációs Bizottság péntek délután ülésének szünetében közölte a lappal.

Kordás szerint azonban a közszolgáltató cégek és általában a közszféra kiszolgáltatott alkalmazottai az eddigi tapasztalatok alapján elszántabbak abban, hogy összehangoltan és sztrájkkal adjanak nyomatékot követeléseiknek. A pedagógusok, a szociális terület dolgozói és a köztisztviselők már bejelentették sztrájkköveteléseiket, sőt utóbbiak már ki is tűzték a munkabeszüntetés napját március 14-re. Kordás szerint biztosra vehető, hogy további érdekvédelmi szervezetek csatlakoznak hozzájuk.

Az előkészítő bizottságot karácsony előtt hozták létre három szakszervezeti tömörülés és 12 szakszervezet részvételével.