Meglepetést ígér a debreceni fideszes, akinek a programját az iskola leszavazta, mégis megválasztották gimnáziumi igazgatónak

2018. augusztus 9., 09:52

Szerző:

A Klebelsberg Központ közleményben erősítette meg, hogy a következő öt évben Türk László lesz a debreceni Ady Endre Gimnázium igazgatója. Indoklásként azt írták, hogy a minisztériumban nagy súllyal vették figyelembe azt a tényt, hogy a Debreceni Tankerületi Központ nem támogatta Rózsavölgyi Gábor pályázatát, méghozzá az elmúlt két tanév fenntartói törvényességi ellenőrzéseken tapasztaltak alapján. Hibákat a tanórák megtartása és helyettesítése, a pedagógusok feladatkiosztása, továbbá az intézményi dokumentumok koherenciája vonatkozásában találtak.

Állítólag azután indultak az ellenőrzések, hogy az igazgató nem akadályozta meg, hogy az oktatásügyi tiltakozások részeként kockás ingben fotózkodjanak a diákok

– írja a 444.hu.

Amint azt tegnap mi is megírtuk, a debreceni intézmény korábbi igazgatója, Rózsavölgyi Gábor pályázatát a tantestület, a szülők és a diákok elsöprő arányban támogatták, míg a vele szemben pályázó Türk Gábor programját nagy arányban leszavazták. Az oktatáért felelős államtitkár, Bódis József mégis indoklás nélkül elutasította az eddigi igazgató pályázatát.

Fotó: Facebook

A portál érdeklődött az új igazgatónál arról, hogy akkor is elvállalja-e az intézmény vezetését, ha se a tantestület, se a szülők, se a diákok nem fogadták le a programját.

– A pedagógus pálya az életem. Minden erőmmel azért tanultam, arra készültem, hogy akár egy olyan jeles gimnázium, mint az Ady élén is megálljam a helyemet. A pályázati időszakban elhangzott vélemények annyiban befolyásolnak, amennyiben világos célt jelölnek ki számomra, hogy mely területeken kell igazolnom a rátermettségemet. Meglátják, kellemes meglepetést okozok azoknak, akik óvatosan fogadták a pályázatomat

– válaszolta Türk László.

Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet elnöke azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy szerinte egészen biztos, hogy nem szakmai, hanem politikai alapokon született a döntés.

Úgy gondolja, hogy rendkívüli módon megnehezíti a közös munkát, ha valakit a közvetlen munkatársai nem támogatnak. Szerinte az alacsony támogatottság miatt Türknek el kellene gondolkodnia azon, hogy nem vállalja a pozíciót. 

A gimnázium egyik korábbi diákja tegnap petíciót indított, hogy Rózsavölgyi Gábor maradhasson az igazgató.