Megkapta az engedélyt a zuglói óriásberuházás

Zugló új városnegyede megkapta az építési engedélyt. 

2022. április 26., 10:35

Szerző:

Építési engedélyt kapott a Zaha Hadid Architects által tervezett Zugló City Centre-projekt, ami az elképzelések szerint egységet képez majd a kerület megújuló, a Bosnyák téren megvalósuló főterével is – írja az Építészfórum

Budapest Főváros Kormányhivatala a napokban, április 20-án döntött a korábban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított új zuglói városközpont terveinek engedélyezéséről – derül ki az Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály hirdetményéből.

Az új városnegyed a Bayer Construct vállalatcsoport magánberuházásában, a Bosnyák tér mögött épül, egységet képezve a kerület megújuló főterével, ami az önkormányzati elképzelések szerint a Bosnyák téren, 6-8 ezer négyzetméteren valósulhat meg. A főtérről sétálóutca nyílik, annak mentén helyezkedik majd el az újonnan megépülő modern városháza, a korszerű szakrendelő intézet és Zugló egyik szimbóluma, a Bosnyák téri piac is egy létesítményben. Az egész komplexum alatt mélygarázst hoznak létre.

A tervek a zuglói önkormányzat oldalán tekinthetők meg

(Kiemelt képünk: A Bosnyák téren megvalósuló Zugló városközpont koncepcióterve. Forrás: LIMA Design)

Újabb típussal bővül a főváros trolibuszflottája, miután hétfő hajnalban a fővárosba érkezett a Solaris-Skoda Trollino típusú jármű első szólóverziója – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn.