Mégis lesz idén rendszeres hajójárat Budapesten

Déltől este 8-ig jár majd, ezer forintos napijeggyel lehet hajókázni a Dunán a Vigadó tér és a Margitsziget között. Bérlettel keddtől csütörtökig felár nélkül használható.

2021. június 3., 18:03

Szerző:

A Budapesti Közlekedési Központ és a MAHART együttműködésében menetrend szerinti hajójárat indul a Duna Budapesti szakaszán – derül ki a BKK friss közleményéből. E hét péntekről, vagyis június 4-től, kétóránként induló körjárattal utazhatnak az érdeklődők a folyó belvárosi szakaszán.

A hajót a Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Műegyetem–Bálna–Vigadó tér útvonalon csíphetjük majd el. „Hétköznapokon a közösségi közlekedési módok népszerű alternatívájaként is igénybe vehető a hajójárat, hétvégente pedig a hazai és külföldi turisták csodálhatják meg a folyóról Budapest nevezetességeit és páratlan Duna-parti panorámáját" – olvasható a cég közleményében. 

A hajók keddtől vasárnapig közlekednek majd, déltől kétóránként indulnak 20 óráig. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre.

A körjáraton keddtől csütörtökig a BKK havi bérleteivel, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. Péntektől vasárnapig, illetve bérlettel nem rendelkező utasoknak 1000 forintos napijegy váltható – ezzel korlátlan alkalom nyílik az adott napon az utazásra. Az első hétvégén, azaz június 4-én, 5-én és 6-án, pénteken, szombaton és vasárnap BKK-bérletet is elfogadnak a hajón. 

Korábban Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója azt nyilatkozta, idén a pénzügyi nehézségek miatt nem lesz BKV-hajó, azonban a friss közlemény szerint sikerült megoldani a gondokat.

(Kiemelt kép: MTI | Sóki Tamás)

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.