Mégis felpörgette a turizmust a lombkorona nélküli lombkoronasétány

Biztos nem az volt a cél, hogy egy ország röhögjön vagy szörnyülködjön a hirhedt nyírmártonfalvai lombkoronasétányon, mindenesetre már többen szelfizgetnek vele, mint ahányan a hasonló körülmények között felhúzott kilátókat valaha is látogatták. 

2023. április 19., 10:21

Szerző:

Újra meglátogatta a hirhedt lombkoronastényt Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő. Mint úti beszámolójából kiderül, a látványosság nem várt hatással volt a falu életére:

„...hasít a (katasztrófa) turizmus Nyírmártonfalván: kedd délben, egyáltalán nem turistaszezonban is három családdal és egy biciklis turistával találkoztunk a bizarr helyszínen a 15 perces ottlétünk alatt.”

Más változások is történtek azonban a lombkoronasétány környékén: megjelent az első lombos fa – hívja fel a figyelmet a képviselő az Átlátszóra hivatkozva. Igaz, amint Hadházy is írja a Tanú című film szállóigéjét megídézve: 

„Magyar lombkorona: kicsit alacsony, kicsit ritka, de a miénk."

Az oknyomozó portál helyszíni riportja szerint a legszembetűnőbb változás, hogy a polgármester fákat ültetett a lombkorona sétány köré. Igaz, a fiatal fáknak még jó sok idő kell, hogy lombokat is növesszenek. E mellett előkerültek az ecsetek és a kerítéslazúr is. Sőt, mostantól a telepített gravitációs mellékhelyiségeket – mindközönségesen: fabudikat – kívülről már be lehet zárni, csak belülről nem.

„Történt még egy jelentős változás” – írja a lap.

„Múltkoriban egy kóbor ebet leszámítva egy lélekkel sem találkoztunk. Most viszont az ott töltött idő alatt számos látogató megfordult, hogy saját szemükkel lássák a hírhedté vált létesítményt. Van, aki egyedül érkezett, van aki baráti társasággal. Pár diák Debrecenből érkezett, lyukasórákban jöttek el az iskolából.”

(Kiemelt képünk: Friss facsemeték a nyírmártonfalvai lombkoronasétány mellett. Fotó: Hadházy Ákos Facebook)