Meghalt Zoltai Gusztáv

Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) korábbi ügyvezető igazgatója vasárnap reggel távozott az élők sorából – írja a Neokohn.

2021. szeptember 19., 09:10

Szerző:

Zoltai 1935-ben született, a Holokausztot nagy részben Budapesten vészelte át, 1991 és 2014 között volt a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, egyben a Zsidó Világkongresszus magyarországi elnöke és évekig a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány kuratóriumának társelnöke volt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Zoltai Gusztáv egy papírhajót dob a Dunába a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen a budapesti Cipők a Duna-parton emlékműnél 2015. április 16-án. MTI Fotó: Marjai János)

2024. április 23., 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.