Meghalt Szeremley Huba

81 éves korában meghalt Szeremley Huba borász, akit sokan az ország egyik leggazdagabb embereként tartottak számon.

2021. május 17., 08:40

Szerző:

A sikeres üzletember még 1992-ben alapította meg a Szent Orbán pincét, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Badacsony ismételten felkerült a borászati térképre. 140 hektáros birtokán termelt borával és húsz milliárdos vagyonával felkerült a leggazdagabb magyarok listájára is, ám saját bevallása szerint sosem volt ennyi pénze – írja a 444.

2015-ben jelentős értékű, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt folyt büntetőeljárás a borász és társa ellen. Szeremley társát őrizetbe is vették, az üzletember számára pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. Egy évvel később a csalással gyanúsított egykori milliárdos ellen végrehajtást indított a Raiffeisen bank, a 25 millió forintos adóssága miatt el kellett adnia badacsonytördemici házát és szomszédos szőlőit. 

Élete utolsó éveiben visszavonulva élt, az utolsó időszakban pedig négy agyvérzése is volt. 

(Kiemelt kép: Szeremley Huba (b), Forrás: Szeremley Borbirtok, Facebook)

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.