Meghalt Szentkirályi Balázs

Hosszú betegség után hétfőn meghalt Szentkirályi Balázs újságíró, a G7 gazdasági lap alapítója.

2023. december 19., 09:52

Szerző:

 „Próbáltunk felkészülni rá. Azaz mégsem. Bár tudtuk, hogy a betegség elveszi őt tőlünk, de sosem gondoltuk, hogy tényleg elveszi őt tőlünk. Hogy nincs itt. Hogy nem vitázik velünk, hogy nem mondja el vehemensen azt, mi szerinte a G7 és az újságírás. Hogy nem nevet velünk. Hogy nem nevet a halálon. Nehéz most mit írnunk” – olvasható a G7 oldalán, amelyben kollégák búcsúznak Szentkirályi Balázs újságírótól.

Szentkirályi Balázs nemzetközi kommunikáció-irodalom szakos diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte meg. Újságírói pályafutását a 2000-es évek első felében a Magyar Televízióban és a Klubrádióban kezdte, később az Index gazdasági rovatvezetője volt. 2010-ben Junior Prima díjat, 2013-ban az év gazdasági újságírójának járó Tarnói Gizella-emlékdíjat nyert.

 
(Kiemelt képünk illusztráció / Pexels.com) 

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.