Meghalt Kovács Ferenc

Elhunyt dr. Kovács Ferenc, a közlekedéstan győri professzora – közölte a Széchenyi István Egyetem.

2023. szeptember 21., 10:13

Szerző:

Megrendülten tudatjuk, hogy életének 78. évében elhunyt dr. Kovács Ferenc okl. közlekedés közgazda, a közgazdaság-tudomány kandidátusa, nyugalmazott egyetemi tanár, az Universitas-Győr Alapítvány kuratóriumának alapító, egykori tagja – olvasható a gyászjelentésben.

Kovács Ferenc vezető szerepet vitt a győri közlekedésmérnöki képzés megújításában. Közlekedéstan egyetemi jegyzete, előadásai, lobbizásai a győri közlekedésmérnök képzés szakmai kiteljesedését szolgálják napjainkban is – idézi az egyetem gyászjelentését az autoszektor.hu. Az 1990-ben széles körű összefogással létrehozott, az egyetemmé válás konkrét programját készítő, szervező Universitas-Győr Alapítvány szakmai és pénzügyi hátterét akkori kormányzati vezetőként, a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium helyettes államtitkáraként az országos szállítási, logisztikai, hírközlési cégek bevonásával támogatta. A kuratórium karakteres véleményt megfogalmazó tagjaként két évtizeden keresztül alakította az Universitas-Győr Alapítvány tehetséggondozó, szellemiséget fejlesztő, támogató programját – írják. Kovács Ferenc 2013-ban nyugállományba ment, de oktatási, tudományos, koordináló munkájával továbbra is részt vett az Egyetem életében.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Nem kicsit, nagyon: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nyílt levelet írt Magyar Péternek, amelyben kifejtette, hogy szerinte a Tisza Párt alelnöke egy tőről metszett fideszes politikus, aki ugyan új a politikában, de „régi, jól ismert fideszes szöveget nyom”.

Nettó 1 milliárd 893 millió 839 ezer (bruttó 2 milliárd 390,5 millió) forintos keretszerződést írt alá az állami Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. a Lounge Event Kft. és a Visual Europe Zrt. kettősével március 11-én az Államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartandó tűzijáték rendezvényszervezési feladataira -  tudta meg az rtl.hu