Meghalt Járai Alfréd, a Sátántangó színésze

Járai Máté Jászai Mari-díjas színész Instagram-oldalán jelentette be, hogy édesapja, Járai Alfréd a kórházban meghalt. 

2023. december 1., 21:19

Szerző:

Járai Alfréd  olyan világhírű Tarr Béla-filmekben játszott, mint a Sátántangó, a Werckmeister harmóniák és A londoni férfi. 

Járai Alfréd a nyolcvanas években tűnt fel először egy kisebb filmszerepben, majd a 90-es 2000-es években tucatnyi művészfilmben játszott kisebb-nagyobb szerepeket.

Tarr Béla és Krasznahorkai László világhírű filmjében, az 1994-es Sátántangóban az egyik fontos szereplőt, Halicsot, a tanyást alakította. Ezen kívül még két Tarr Béla-alkotásban lehetett látni őt: a 2000-ben bemutatott  Werckmeister harmóniákban és a 2007-es A londoni férfi című filmben. Kamondi Zoltán 1999-es Az alkimista és a szűz című filmjében, valamint Horváth Putyi A halál kilovagolt Perzsiából című filmjében is szerepelt.

„... imádtad anyánkat és rajongtál Emmáért, azt mindig annyira szerettem látni, ahogy odavagy a húgomért! És a humorod, amit örököltem és így talán túl lehet élni sok mindent... Pár napja a kórházban, miután Emma megetetett kezetcsókoltál Neki, emlékszel? Míg élek nem felejtem el: mint aki megköszöni a táncot, de Te megköszönted Neki az életet, hogy köszönöd, de Te nem táncolsz tovább.” – így bűcsűzott Járai Máté az Instagramon az édesapjától.

 

(Kiemelt képünk: Járai Alfréd. Fotó: TMDB)