Kigyulladt egy hétvégi ház Bakonycsernyén, egy ember meghalt

Évente több mint hétezer lakóépület gyullad ki, de csak az otthonok elenyésző részében használnak füstérzékelőt, amivel elkerülhető lenne a tragédia.

2023. október 1., 11:41

Szerző:

Meghalt egy ember vasárnap, miután kigyulladt egy hétvégi ház a Fehér vármegyei Bakonycsernyén – közölte Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Vasárnap reggel érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy Bakonycsernyén, az Akácfa utcában kigyulladt egy száz négyzetméteres épület tetőszerkezete és egy helyisége.

A székesfehérvári hivatásos és a móri önkormányzati tűzoltók három járművel vonultak a helyszínre, és a tűzzel érintett épületrészből egy embert kimentettek, de a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett az életét megmenteni.

A szóvivőhelyettes szerint nem kizárt, hogy a tüzet elektromos zárlat okozta, de a pontos keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

Dóka Imre közölte, Pedig ahol van ilyen készülék, ott a tüzet annak keletkezésekor meg tudják fékezni, vagy időben ki tudnak menekülni. Ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem alakult ki  –  tette hozzá.

(Kiemelt képünk illusztráció, Pexels)

 

A magyar állatállomány védelme érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a Magyarországra szállított szarvasmarhák vizsgálatát, ugyanis Hollandiában, Németországban és Belgiumban is megjelent a kéknyelv-betegség, amely a kérődző állatokat támadja meg – közölte a Nébih a honlapján.

Az EUB 2020. decemberében megállapította, hogy a magyar menekültügyi szabályok több tekintetben összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Ha a kabinet nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból – írja a Népszava.