Meghalt Dr. Vörös Péter, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikája Bókay utcai részlegének gyermeksebésze

Életének 50. évében elhunyt dr. Vörös Péter egyetemi adjunktus, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikája Bókay utcai részlegének gyermeksebésze.

2023. november 24., 11:49

Szerző:

Dr. Vörös Péter a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának munkatársa 2023. november 20-án hunyt el. „Egy tehetséges gyermeksebész, akinek gyermekek százai, sőt ezrei köszönhetik életüket, elment közülünk. A család, a Gyermekklinika közössége próbálja feldolgozni a megváltoztathatatlant” – írja az egyetem nekrológjában Dr. Szabó Attila.

Dr Vörös Péter 1999-ben Summa Cum Laude minősítéssel végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd ezt követően az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Gyermeksebészeti Osztályán végezte a gyermeksebészeti képzést. Magyar szakvizsgáját 2006-ban, európai gyermeksebész szakvizsáját (UEMS-EBPS) 2007-ben tette le.

Főbb érdeklődési területei az általános gyermeksebészet mellett a gyermek urológia, minimal invazív sebészet (laparoscopia, thoracoscopia), veleszületett fejlődési rendellenességek korrekciója, újszülött és csecsemő sebészet valamint a gyulladásos bélbetegségek sebészeti ellátása volt.

„... évekig itt voltál velünk, lehetőségünk volt megismerni téged, tanulni tőled és hálásnak kell lennünk, hogy a Gyermekklinika családjának tagja voltál. Szakmai tudásod sokan ismertük és elismertük mi kollégák és a rászoruló családok is. De vajon hányan tudják, hogy szenvedélyes könyvgyűjtő voltál, hogy értetted, megbecsülted és gyűjtötted az értéket? Egy olyan ember voltál, aki az egyre inkább értékvesztett világban is tudtad, hogy mi a valós érték” – búcsúzik kollégájától Dr. Szabó Attila.

Dr. Vörös Pétert a Semmelweis Egyetem saját halottjának tekinti.

(Kiemelt képünk forrása: a Semmelweis Egyetem oldala)