Meghalt Pintér Sándor

Életének 89. évében, december 12-én elhunyt Pintér Sándor egyetemi tanár és gyermekorvos.

2022. december 13., 07:09

Szerző:

Életének 89. évében, december 12-én elhunyt Karcag, Szolnok és Szeged díszpolgára, Pintér Sándor egyetemi tanár és gyermekorvos – írja a Borsonline. A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar emeritus professzora, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat kuratóriumi elnöke eddigi tevékenysége alatt több, mint húszezer gyermek életét mentette meg.

A Szeged.hu közölt egy 2017-ben készül interjút a professzorral, aki eddig ez egyetlen rangidős gyermekgyógyász volt, aki koraszülöttmentéssel és ellátással foglalkozott hazánkban.

.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Gyulai Bence/168.hu)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.