Meghalt 182 beteg, 2365 új fertőzöttet találtak

Hatezer alá csökkent a kórházban ápoltak száma, közülük 677-en vannak lélegeztetőgépen.

2021. április 30., 10:05

Szerző:

Újabb 2365 fertőzöttet találtak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 779 348 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írják a koronavirus.gov.hu oldalon.

Elhunyt 182 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 540 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 510 379 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 241 429 főre csökkent.

5937 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 677-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 3 913 550 fő, közülük 1 880 897 fő már a második oltását is megkapta.

Az Országos Oltási Munkacsoport döntése alapján rendkívüli oltási akciót tartanak a mai napon. A regisztráltak számára péntek reggel 8 órakor Pfizer vakcinára is megnyílt az online időpontfoglaló a www.eeszt.gov.hu honlapon. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az oldal reggel óta elérhetetlen a nagy érdeklődés miatt.

Az oltásra – kórháztól függően – ma délelőtt 10 óra és este 9 óra között kerülhet sor. A mai napi foglalásokhoz összesen 100 ezer adag Pfizer vakcina oltását ajánlják fel.

Az online időpontfoglaló emellett továbbra is nyitva van Sinopharm-oltásokra és a már jövő heti AstraZeneca-oltásra is.

Az időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

(Kiemelt kép: AFP | Genya Vasilov)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.