Megfenyegette az Átlátszó újságíróját a fideszes politikus

„Büdös kommunistának” nevezte és perrel fenyegette az Átlátszó újságíróját Bács István.

2021. május 1., 11:35

Szerző:

Bács Istvánnak az Átlátszó munkatársa a vagyonnyilatkozatának hiányosságával kapcsolatban kérdést tett fel, a fideszes képviselő azonban érdemi válasz helyett gyalázni kezdte az újságírót – írta a Media1.

Az újságíró a politikus által a saját cégének nyújtott, a vagyonnyilatkozatából kihagyott 71 millió forintos tagi kölcsönéről kérdezte, amikor fideszes volt érdi alpolgármester a következőképpen reagált:

Remélem, nem bántom meg, de privát véleményem szerint ön egy hazug, rosszindulatú, manipulatív, velejéig romlott büdös kommunista, aki a lelkét is eladná, csak, hogy kitűnjön propagandista társai közül gazdái, és a többi hasonszőrű elvtelen senki előtt. Mivel elegem van a sorozatos rágalmaiból és hazugságaiból, figyelmeztettem, ha csak egy szó valótlanságot leír velem kapcsolatban, vagy velem kapcsolatba hozható természetes, illetve jogi személyekről, vagy csak sejteti ezeket, akkor először a koszos ingjét, utána a szakadt gatyáját, végezetül pedig a lyukas cipőjét is leperlem önről. Fentiekre tekintettel kérem soha többet ne zaklasson megkereséseivel.

Irományának elejére a fideszes politikus egy mottót is elhelyezett, a lap szerint forrásmegjelölés nélkül: „A mai liberalizmus a kommunizmus mutációja.”

Nem ez volt az első eset, hogy Bács István támadta a sajtó munkatársait. 2019-ben, miután Érd közjegyzője közölte, hogy egy meg nem nevezett személy kikérte vagyonnyilatkozatát, Facebook-oldalára a következő kommentárt írta: „A kommunisták nem nyugszanak…”, de nevezte már aljasnak is az Átlátszó újságíróját.

 

(Kiemelt kép: Bács István hivatalos Facebook-oldala)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.