Megbüntette a TV2-t a médiahatóság

Több mint 4,9 millió forint bírságot kell fizetniük.

2022. április 28., 10:13

Szerző:

A Halálos iramban: Hobbs & Shaw és előzetesei, valamint a Nagy Ő nem megfelelő korhatár-besorolása miatt összesen több mint 4,9 millió forint bírságot rótt ki a TV2-re a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A Halálos iramban: Hobbs & Shaw című film 16-os korhatár-besorolás helyett 12-essel került adásba december végén, a 21 és 5 óra közötti idősáv helyett este 7 órától. Emellett a műsorszám előzeteseit 43 alkalommal nem a korhatári kategóriának megfelelő időszakban adta le a csatorna, tájékoztatott az NMHH, hozzátéve, hogy a Nagy Ő című műsorszám megfelelő időpontban, de a 16-os helyett ugyancsak 12 éven aluliak számára nem ajánlott korhatári besorolással került adásba decemberben.

Előbbiben az erőszakos jelenetek és trágár kifejezések, utóbbiban a szexualitás és a testiség eszközként történő használata, követendő, pozitív példaként való bemutatása jelentettek problémát, melyek szerintük negatív hatást gyakorolhatnak a védett korosztály kialakulóban lévő értékrendjére.

(Kiemelt kép: A TV2 kereskedelmi televízió új, HD-technológiával működő, automatizált stúdióvezérlője a XIV. kerületi Róna utcai stúdióban 2014. március 17-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)